Az online marketing gyönyör faktora

A közösségi média élvezeti értékként

Infúzió - betegen is digitális és online marketing
Infúzió – nem ebből jön az öröm

A ROI a közösségi médiában című könyvet olvasom – vagy helyesebb volna azt mondanom, hogy olvasnám csupán – mert a Hogyan növelhető a befektetés megtérülése? alcím pont az ellenkező irányba lök el.
Hogy a bánatba lehet, hogy a közösségi média gyönyör faktora még nincs kitalálva?

Pedig ez a faktor sokaknál jelen van (és nem csak a puszta anyagi haszon kergetése), akár cselekvő online média munkásként, akár magánszemélyként, akár olvasóként, befogadóként tesszük tiszteletünket a világhálón.

Számos helyen olvashatunk az internet, azon belül is a közösségi háló, pl. a Facebook veszélyeiről (olyan , mint az alkohol: öl, butít és nyomorba dönt!), sőt hasznosságáról is, de a közösségi háló “élvezeti értékéről” még nem olvastam sehol sem tanulmányt.

Nézzünk egy egyszerű példát a webről!

Ha nincs közösségi háló (ahol a befektetések megtérülésével oly’ sokan bíbelődnek), szóval, ha nincs ez a háló, sohasem jutok hozzá az esztétikai gyönyörűséget okozó Balla D. Károly szöveghez:

”A sötétség nagyon fényérzékeny!”

Balla D. Károly – cédul

E sor olvastán semmi befektetés nem valósul meg a részemről, de az bőségesen megtérül – fogalmazhatnám meg egyszerűen a gyönyör faktor alapjául szolgáló tézis egyik sarkpontját.
Dialektikus szemléletem a gondolat másik oldalára is pillantást vet: vajon megterül-e a gondolatba vetett energia Balla D. Károly számára.

Több térül itt vissza, mint a befektetés (kenyér, felnövekedés, tanulmányok, lakhatás, internet előfizetés összege), hiszen nem csak híveket, potenciális könyv-vásárlókat nyer e tényleg szédületes telitalálat révén az író, hanem a szöveg (nagyon belvárosiak és Győzike kedvéért: text) megalkotása közben nyilván esztétikai gyönyörűséget élt meg a szerző maga is.

A keresőmarketing munka mint gyönyörforrás

Vajon munka közben, ha alkotásként fogjuk föl például a SEO-t, érezhetünk-e gyönyört (esztétikai értelemben)?
Igennel is válaszolhatok, meg nemmel is.
Ha a munkát robottá teszem azzal, hogy túl sokat vállalok, vagy hagyom, mások erőszakossága miatt váljék a munka szakbarbári, gyilkos tevékenységgé, akkor nem ajándékozhatom meg magam a munka örömével és az online marketing gyönyör faktora elkerül.

Soha nem felejtem el, amikor egyszer ügyfeleim körében “egészségügyi szabadnapot” hirdettem, és amíg a kórházban kemoterápia címszó alatt az infúzió csepegtette belém a túlélés nedveit, volt, aki “Bocs, de nagyon fontos” – felkiáltással mégis felhívott!
Nagy lecke volt ez számomra, hogy megtanuljam: a gyönyör faktor mennyire fontos!

Ismerkedjünk meg az intellektuális gyönyör fogalmával

Az intellektuális gyönyör olyan élmény, amelyet az emberi elme és intellektus által létrehozott dolgok – például művészet, irodalom, filozófia vagy tudomány – fogyasztása okoz. Az intellektuális gyönyör általában egyfajta magasabb szintű élvezet, amelyet az értelmezés, az érvelés, a megértés vagy a szemléltetés folyamata vált ki.

Az intellektuális gyönyör tapasztalata általában magában foglalja az intellektuális kihívást, az érdeklődést és a kíváncsiságot, valamint az elégedettséget, amelyet az intellektuális felfedezés vagy megértés eredményezhet. Az intellektuális gyönyör lehet érzelmekkel, gondolatokkal és tudással teli élmény, amely hozzájárul az emberi fejlődéshez és boldogságához.


Speciális örömforrásaimból: online- digitális marketing

Szólj hozzá!