Csővizsgáló kamera a duguláselhárítás harcmezején

Csatorna bejárat: csővizsgáló kamera kell a felderítéséhez
Csatorna: a csővizsgáló vagy másképp a csatorna kamera könnyen megbirkózik vele

A duguláselhárító dilemmája

A duguláselhárító cégek csak úgy tudnak igazán hatékonyan dolgozni, ha a szakképzett, tapasztalt duguláselhárító mögött profi géppark áll. Benne például kamera.
A duguláselhárítás professzionális művelői eleve rohamkocsival rendelkeznek, amelynek rakterében nem csak gumiharang, azaz WC-pumpa pompázik, hanem diagnosztikai eszközöket is elhelyeznek. Vagyis ott találjuk a csatorna kamera dobozát, és például egy magasnyomású csőtisztításhoz alkalmas géppel együtt (WOMA).

A diagnosztikai berendezések, csatornatisztító masinák általában borsos áron kaphatóak, de ezek nélkül számtalan csatornadugulás megszüntetése tartana jóval tovább, jóval drágábban – vagyis rendkívül jó szolgáltatot tesznek a duguláselhárítás harcmezején.

A csőkamera

Itt vannak rögtön a csőkamerák, a duguláselhárító szakember felderítő egységei. A kúszó-mászó-úszó kamerák családjai igazán univerzális kivitelben is beszerezhetőek. Használják ezeket bányákban, a régészeti ásatások során, víz alatti kutatások alkalmával. Kijelenthetjük, hogy ezeknek az eszközöknek egy része a bontás nélküli duguláselhárítás alapkellékeit jelentik.

A gazdaság aspektusából a duguláselhárítás olyan szolgáltatás, amely jelentős értéket képvisel a tercier ágazatban. Folyamatos igény van rá, fejlődése, korszerűsége vitathatatlan fontosságú nem csak pénzügyi, hanem az egészség szempontjából is.
Több információ a szolgáltatásmarketing témájáról: szolgáltatásmarketing.

A csatornák doktorainak már egy „egyszerűbb mezei” kézi mini roscope (= csőkamera) is rengeteg időt és felesleges munkát spórol meg, ennél is fontosabb azonban, hogy kedves ügyfeleink is sokkal gyorsabban szabadulnak meg a dugulásoktól – olcsóbban.

Egy komoly csővizsgáló kamera beépített jegyzőkönyvvezető szoftverrel, és több mint 10˝-os érintőképernyővel kész vagyonba kerül. Ami például hirtelen eszembe jutott, az kétmillió forintnál is többet kóstál. Természetesen a piac a soványabb pénztárcájú duguláselhárítókat is kiszolgálja.

Ma már egyre több duguláselhárító vállalkozás és vállalkozó képes komolyabb eszközzel dolgozni, mint a WC-pumpa, a klasszikus szakmai jelkép. És ez így van jól.

Miért használnak csatornakamerát a duguláselhárítók?

A duguláselhárítók csatornakamerát használnak olyan helyzetekben, amikor a dugulás okának pontos meghatározása és a csőrendszer állapotának felmérése szükséges. A csatornakamera egy speciális kamera, amelyet a duguláselhárítók egy rugalmas kábel segítségével vezetnek be a csővezetékbe.

A csatornakamera előnye, hogy lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy valós időben rálássanak a csőrendszer belsejében lévő problémákra. A kamera képeket vagy videókat rögzít a csőrendszerben, amelyeket a szakember a felszínen lévő képernyőn meg tud nézni. Ez lehetővé teszi számukra, hogy pontosan meghatározzák a dugulás helyét, típusát és súlyosságát.

A csatornakamera használata számos előnyt kínál a duguláselhárítók számára. Néhány főbb ok a következő:

  1. Pontos diagnózis: A csatornakamera lehetővé teszi a duguláselhárítók számára, hogy pontosan meghatározzák a dugulás okát és helyét. Ez segít meghatározni a megfelelő megoldást és elkerülni a fölösleges beavatkozásokat.
  2. Csőrendszer állapotának felmérése: A kamera segítségével a szakemberek áttekintést nyerhetnek a csőrendszer állapotáról. Ez lehetővé teszi a korábban felmerült problémák, például repedések, elhasználódott vagy törött csövek azonosítását.
  3. Hatékonybb munkavégzés: A csatornakamera használata lehetővé teszi a duguláselhárítók számára, hogy célzottabban és hatékonyabban végezzék a feladatot. Az előre meghatározott probléma területekre összpontosíthatnak, így időt és energiát takaríthatnak meg.
  4. Dokumentáció és kommunikáció: A csatornakamera képeket vagy videókat rögzít a csőrendszer állapotáról. Ezek a felvételek dokumentációként szolgálhatnak, amelyeket a szakemberek megoszthatnak az ügyfelekkel vagy a csatornaüzemeltetőkkel. Ez lehetővé teszi a probléma pontos megértését és a szükséges intézkedések meghozatalát.

Összességében a csatornakamera használata nagyban hozzájárul a duguláselhárítók hatékony munkavégzéséhez

Világi Tamás
Világi Duguláselhárítás

***

A csatorna kamera használatáról:

Szólj hozzá!