Duguláselhárítás saját erőből

Duguláselhárítás: működő lefolyó
Duguláselhárítás: működő lefolyó

Ahogy nem kell mindig kaviár, ugyanígy nem kell mindig duguláselhárítót sem hívnunk, ha szürcsög a lefolyó. Továbbá léteznek egyszerű dugulások is, amelyeket egy egyszerű gumiharang – népies nevén WC-pumpa – segítségével megoldhatunk. Ezt a fajta ügyködést a szakeberek így hívják: duguláselhárítás házilag!

Mivel próbálkozhat a civil duguláselhárító?

Feltéve, hogy a teljes vízhálózatot profik építették ki csaptól az utcai szennyvízelvezető csatornáig, a háziasszonynak, az éttermi mosogatófiúnak arra kell elsősorban ügyelnie, hogy egyrészt bő vízben mosogassanak, másrészt ne engedjenek a lefolyóba ételmaradékot mosogatóronggyal fűszerezve.
Ezt a tevékenységet akár megelőzésnek is mondhatnánk!

Na, de mi legyen a megelőzés után és a duguláselhárítás rohamkocsijának kihívása közötti időben, ami a házilagos duguláselhárítás tevékenységét fémjelzi?

Amikor dugulás van

Első dolgunk lehet a weben fellapozni a Világi Duguláselhárítás ide vágó segédanyagát:
duguláselhárítás házilag

Gyorsolvasással áttekintjük, mit is tehetünk házilagosan.
Ha van otthon WC-pumpa – egyébként ez a duguláselhárítók ősi szerszáma és védjegye – akkor ezt kell bravúros technikával kezelni.
Ha nem segít, akkor jöhet a szódabikarbóna – sütőpor – só összetételű boszorkány keverék. Majd az ecet savanyúságával is próbálkozhat a szerencsétlenül járt polgár vagy polgárnő.

Mit ne tegyünk duguláskor?

Kerüljük a trisó, a borax, a vízkőoldó és a sósav használatát, már ha szeretnénk kímélni a környezetünket. Ezeket aligha nevezhetjük be a zöld megoldások derbijére!
A zuhanycsőből spriccelt forró víz viszont környezetbarát megoldás.
Cégnél (étterem, kórház, irodaház) lehet a gondnoknak akár csőgörénye is, bizonyára nem lesz rest bevetni a cél érdekében.

Ám az az igazság, hogy a pánik váratlan megjelenését megelőzendő mégiscsak a legjobb megoldás a TMK, vagyis a duguláselhárító által biztosított tervszerű megelőző karbantartás.

Szólj hozzá!