Fizikai munkások Vietnámból

Munkások Vietnámból
Munkások Vietnámból

A fizikai munkaerő toborzása, kiválasztása

A vietnámi munkaerőről mindenhonnan olyan jelzőket kapunk, mint szorgalmas, megbízható, elkötelezett, tanulékony, hűséges.
Persze emögött nem csak egy nemzeti karakter rajzolódik ki, hanem a gondos kiválasztás is a professzionális toborzást követően.
Interjúk nyomán rajzolódik ki a magyarországi munkára jelentkezők profilja, elhivatottsága, reményei, amelyek majd a motivációt adják a távoli országban végzendő munkához, az adott környezethez való igazodáshoz sőt általában a tartós vagy végleges letelepedéshez.

A munkaerő hiánya jelentős Magyarországon.

A munkaerőhiány fogalmát a Wikipédia így vezeti be:

“A munkaerőhiány az a munkaerő-piaci jelenség, amikor a rendelkezésre álló munkahelyek betöltése a kevés számú munkavállaló miatt nem valósítható meg. Mértéke a különböző gazdasági ágazatokban eltérő lehet, ugyanakkor súlyosabb esetben általánossá válhat a gazdaság több szektorában is.”

Magyarországon számos ágazat kapva kapna a friss munkaerőn – ha a hazai településekről megszerezhetné azt. De hazánkfiai – miképpen a környező országok magyarjai (vagy szóba jöhető nem magyarjai) gazdagabb országok bővebb juttatásai felé már elmozdultak.
Így például az építőipar, a könnyűipar, az élelmiszeripar, a járműipar, a mezőgazdaság által kívánt felszívható munkaerő, a fizikai munkások állománya – hiányzik.

A fizikai munkások pótlásának útja

Ezen a szűkösségen kíván és tud segíteni az Aarenson Consulting munkaerő közvetítő és fejvadász cég új szolgáltatása, a vietnámi munkaerő toborzásával és kiválasztásával.
Érdemes utána néznie mindennek részleteiben a szolgáltatás friss honlapján: fizikai munkás toborzás

***
A munkaerő toborzásról másutt: Munkaerő toborzás, kiválasztás

Szólj hozzá!