Kertépítés, kertgondozás, gyep

A kert, mint csendes menedék

Kertépítés honlap: Pro Natura Kert
Igényes és egyedi kertépítészet, kertépítés – ígéri a Pro Natura Kert honlapja

A kert az otthon különleges része, átmenet az épített környezet és a természet között.
Jellemzően pihenőhely: csendes menedék a külvilág elől. Ugyanakkor a kert alkotóterep is, mely kellő elszántsággal és finom érzékkel az otthon harmonikus, rendezett és gyönyörködtető részévé formálható.
Rousseau természetszeretete velünk él ma is!

Nem árt hangsúlyozni, hogy a kertépítés gondos körültekintést és hozzáértést igénylő feladat, ezért mindenképp érdemes szakértő segítségét kérni. Annál is inkább, mivel előfordulhat, hogy a kert adottságai nem a legmegfelelőbbek, ez esetben pedig a tervezéshez nélkülözhetetlen a tapasztalat és a szakértelem.

A kertnek is van struktúrája

Elsősorban a növények ültetési mintázata adja meg a kert belső struktúráját. Érdemes figyelembe venni, hogy a cserjék, a tuják, a fák végső mérete idővel módosíthatja a kezdeti összképet. A mi ligetünk nem téglából épül, ahol a méretek mindig azonosak maradnak, hanem eleven növényekből, melyek növekednek, esetleg levelet hullatnak – vagyis folyamatosan változnak.
Aki gyakran megújuló, ciklikusan változó kertet szeretne, választhat minél több egynyári fajtát vagy mozgatható és könnyen áthelyezhető dézsákba, kaspókba ültetheti a dísznövényeket.

Ez fa!
Ez aztán fa!

Mint azt Prohászka Gábor kertépítő mérnöktől, a Pro Natura Kert ügyvezetőjétől tudom, a profi kivitelezők számára nem jelent gondot a kifejlett növények, akár méretes, koros fák beszerzése és telepítése sem, így már a kezdetektől teljes pompájában mutatkozhat meg az újonnan kialakított kert.

A szép, zöld gyep

Ha „divatosan” akarnék fogalmazni, botcsinálta marketingesek észjárásával, most azt mondanám: gyep, nem csak gyepmestereknek 🙂
Ami a lakótérben a padlóburkolat vagy a szőnyeg, az a kertben a gyep: megadja a stílusos alapot. Ahhoz, hogy dús, egészséges pázsitunk legyen, feltétlenül szükség van a talaj gondos előkészítésére. Nagyon fontos a megfelelő fűmag kiválasztása is. A jól ismert típusokon kívül sokféle magas minőségű, nemesített fajtákat tartalmazó fűmagkeverék vált hozzáférhetővé az utóbbi években, ezek között mindenki megtalálja az igényeinek és a kert adottságainak leginkább megfelelő típust.

A szakszerű kertépítő munka után jöhet a használatba vétel: nincs is kellemesebb, mint a látványban gyönyörködve egy kávét elszürcsölni a kertünkre nyíló teraszon.

***
Minden, amit a kertről tudni érdemes:

Persze ahhoz, hogy pont a legjobb kertépítő mérnökök közül válogathassunk, ahhoz a szóbeszéd marketingen túl online marketing munkára, jó honlapra is szükség van.
Sőt, ezt a website-ot meg is kell ismertetni az emberekkel. Ehhez pedig SEO munkára van szükség. A belső struktúra tervezésére (akárcsak a kertek esetében), belső és külső linképítésre, dizájnra rengeteg kerteket népszerűsítő, kívánatossá tevő fotóval.

Szólj hozzá!