Két érdekes, színvonalas magazin a weben

Magazin cikkek gyerekekért: krétarajz
A Jóljárok Magazin gyerekközpontú írásokban is bővelkedik. Fotó: Bencs János

Sokszínűség, gyerekközpontúság, szabadság

Hírek, képek, filmek, hangok tengere hullámzik a világhálón, milliónyi érdekességet kínálva.
Ebben az özönben egy klasszikus régi és egy nagyon friss, új internetes magazin oldalait ajánlunk olvasásra.
Tehetjük, mert egyik sem zárt világban gondolkozik, hanem különböző aspektusokból mutatja föl szűkebb és tágabb világunkat. Vagy stílszerűbben: világainkat!
Két nyugodtabb vizű információs kikötőt mutatunk be a sajátos szemszögű gyűjtemények iránt érdeklődők számára!

A sokszínűség, vállalkozás és párhuzamosan a vásárló pártiság jegyében fogant a Jóljárok Magazin. A gondolatok szabadsága mellett teszi le a voksát az egyéni látásmód, a műveltség, a szellemi kiválóságra törekvés jegyében a Weblib blogmagazin.

Magazin témák a lakásunk környékéről

  • Energetikai tanúsítvány, hőszigetelés
  • Duguláselhárítás
  • Fény, világítás

A Jóljárok Magazin széles palettáról merít érdekes gazdasági információkat, friss híreket. Főcíme szerint Magazin hírek, céghírek, gazdaság.
Az írások egyik csokrát a házunk, lakásunk környékéről szóló érdekességek adják. Ide tartozik például az ingatlanok adásvételénél törvényileg kötelező energetikai tanúsítvány kérdésköre. Az alapvető információkon, az elkészítés szempontjain túl például – költségszámítással kiegészített – tippeket kaphatunk az energetikai besorolás javítására.

Ugyanide kapcsolódnak a háztartási duguláselhárítás írásai. A lefolyó eltömődése, a csőtörés szinte minden családban okozott már kisebb-nagyobb gondot. Mit oldhatunk meg házilag, egyszerűbb eszközökkel, vegyszerek bevetésével? Milyen esetben érdemes kizárólag tapasztalt és a megfelelő eszközökkel felszerelt szakemberre bíznunk az elhárítást? Több cikk foglalkozik részletekbe menően a lehetőségekkel.

Az előbbiekhez kapcsolódik még a szélesebb kitekintésű „Zöld hírek” rovat témái közt szereplő cikk a Zöld Otthon Lakáshitelről. Ennek jótanácsai a hitelezéshez szükséges praktikus ötleteken túl is hasznos gondolatokat tartalmaznak a hőszigetelésről.

A Lakberendezés menüpont írásai a fénytechnikával, a lámpákkal foglalkoznak.

Szakmai ügyek, társadalmi kérdések, érdekességek

  • Online marketing
  • Autós ügyek
  • Egészségügy, gyermeknevelés
  • Friss hírek, magazintémák

A szakmai témák közül, az online marketing világából egyebek mellett a szolgáltatásmarketing, a keresőoptimalizálás kapott helyet a választékban.

Az autózással foglalkozó írások egyike az autóbérlés és az autóvásárlás melletti érvek összevetését tárja elénk, de olvashatunk az automata sebességváltó gépi olajcseréjéről, egy megújuló autószervizről is.

Nem maradnak ki a cikkek közül a fontos társadalmi kérdések sem.
Mit tanuljon most a gyermekünk, hogy majd értékes munkája legyen. Pedagógus, fejvadász mond véleményt a gyermeknevelésről.
Mit árulnak el az interneten gyűjthető adatok a pécsi egészségügyi szolgáltatókról a betegek véleményének tükrében? Sokat elárul, ha összevetjük az állami és a magánszolgáltatók munkájára kapott átlagokat.
A magazin címkéi is további izgalmas témákat ígérnek: botrány, egészség, fotó, horgászat, koronavírus, kultúra, sport…

Szabadság a neten. Szabadság a neten?

A nemrégiben elindult Weblib blogmagazin a szabadság kérdéseit feszegeti a web világában. A szabadság nem légüres tér, tudás kell az érvényesítéséhez. Ám tudunk-e élni ezzel a szabadsággal? Milyen tényezők befolyásolják a szabadságunkat a világhálón? Keresőmarketing, keresőoptimalizálás, webseo szükséges ahhoz, hogy a szabadság üzenete érvényt szerezhessen magának. A linkek ereje is megvilágítás alá kerül, szorosan simúlva az előző kategóriákhoz.

Mindkét blogmagazin ugyanúgy foglalkozik a gazdaság kérdéseivel, ahogyan azt mi is tesszük. És mindkettőben központi elem: az ember.

Mit tudunk általában a magazin fogalmáról?

A magazin egy olyan nyomtatott vagy digitális kiadvány, amely rendszeresen, például havonta vagy hetente jelenik meg, és általában különböző témákat, cikkeket, interjúkat, képeket és egyéb tartalmakat tartalmaz. A magazinok széles körben elterjedtek és népszerűek, és sok különböző témában elérhetőek, például divat, életmód, szórakozás, technológia, tudomány, autók, utazás, sport stb.

A magazinok általában formátumukban és tartalmukban is sokszínűek lehetnek. Egy magazin általában több cikk vagy írás közreadására összpontosít, amelyeket különböző szerzők írnak. Ezek az írások lehetnek riportok, interjúk, véleménycikkek, útmutatók, témaköröket feldolgozó cikkek és még sok más.

A magazinok gyakran képekkel, illusztrációkkal vagy fotókkal is gazdagítottak, amelyek vizuális elemeket adnak a tartalomhoz. Emellett gyakran tartalmaznak reklámokat is, amelyek a hirdetők lehetőséget nyújtanak termékeik vagy szolgáltatásaik népszerűsítésére.

A magazinok sokszínűségük és gyakoriságuk miatt lehetnek kiváló források szórakozásra, információra és a legfrissebb hírek megszerzésére a választott témában. A digitális korban a magazinok is elérhetők online formában, és az olvasók könnyen hozzáférhetnek az interneten keresztül olvasáshoz vagy letöltéshez.


A fenti témákból néhány oldalainkon is megjelent:

Szólj hozzá!