Új honlapok 2022-re

A Kanapé, bútor honlap
A Kanapé, bútor honlap

Minden év “megszüli” a maga honlap- vagy blog, esetleg webshop gyermekeit. Aztán ezek a honlapok vagy felcseperednek vagy nem. Most cseperedés-képes WP blogokat mutatok.

Bútorban utazóknak

Vásárlóknak, kereskedőknek egyaránt hasznos kiadvány. A 2021-ben “épült” honlap a Kanapé, bútor, afféle bútor-kanapé kisokosként működik. Vagyis információkat, tippeket-trükköket ismertet a bútoripar fellegváraiból, elsősorban a bútorkereskedelem vidékeiről. Persze bútor és számítástechnika, üzlet és kereskedői fogások is elválaszthatatlanok a témától.
2022 remélhetőleg a felfutás éve lesz a WordPress-re épülő új honlapok körében, vagyis a blog életében!
Hely bőven akad benne, s bizonyára lesznek még olyan gyártók, kereskedők, akik szívesen “beházasodnának” ide.

Elvált honlapok gyermekei

Egy-egy honlaphoz gyakorta csatlakozik blog is. Évtizedek alatt a szimbiózisnak nem csak előnyei, hanem hátrányai is születnek. Teszem azt meglinkelünk a honlapról és a blogról is valamit, akkor a Google a domainről és az aldomainről induló linket a domainhez könyveli, az aldomainről induló link nem úgy fog festeni, mintha két különböző helyről kapott volna linket a megcélzott harmadik.
Ebben az esetben célszerűnek látszik a válókereset.

A keresőoptimalizálás új lábra kap

Ugyancsak a válást sürgetheti, ha külön életet szeretnénk biztosítani – például az egyik eladásának szándékával – a domainen és az aldomainen futó honlap-blog kombinációnak.
2021-ben két ilyen válást is megvalósítottam.
Egyfelől a Bognár Stúdió honlapról választottam le és önálló domainen futtatom tovább, az elsősornam a keresőoptimalizálás terén jeleskedő blogot, ezt: Keresőoptimalizálás

A komplex blog

A Jóljárok Magazin blogja igazán a szívemhez nőtt. Több, mint másfél évtizede szolgál és ahogy a magazin nőtt, egyre inkább olyan benyomásom keletkezett, hogy egy magazin blognak van blogja, vagyis blognak blogja aldomainen – ami nem éppen szerencsés megoldás.
Így aztán a mindenféle tartalmakból immár az ezret elérő bejegyzésekkel “megérdemelte” az önálló élet lehetőségét, íme: Szolgáltató blog.

***

Témánkhoz kapcsolódik:

Egy kis keresőoptimalizálás

A blogbejegyzés a hatékonyság tükrében

Szólj hozzá!